Relieken van de H.Bernadette

Het begon zo mooi: de relieken van de H. Bernadette zouden begin mei 2020 naar het bisdom Antwerpen komen. Helaas besliste het corona-virus er anders over.

Gezien de maatregelen die geldig zijn in België en Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd beslist om de rondgang van het reliekschrijn van de H. Bernadette in België en in Nederland stop te zetten.

Na een succesvolle rondgang in verschillende Europese bisdommen en bedevaartplaatsen, was het de bedoeling dat het reliekschrijn van de heilige Bernadette Soubirous vanuit Lourdes ook naar België en Nederland zou komen. Op verschillende plaatsen in België en Nederland stonden vieringen, pelgrimstochten en allerlei activiteiten op het programma om het verhaal van Bernadette en de boodschap van Lourdes onder de aandacht te brengen.

Na overleg met verschillende organisatoren heeft de Federatie van bedevaarten uit Benelux de moeilijke beslissing genomen om de verdere rondgang van de relieken stop te zetten. Onder de huidige beperkende maatregelen en de verwachting dat de afbouw van deze maatregelen nog verschillende weken zal duren, kunnen we de organisatie van de rondgang niet in de ideale omstandigheden organiseren.

Ondertussen onderzoekt de Federatie van bedevaarten de mogelijkheid om het reliekschrijn op een latere datum te kunnen ontvangen, 2021 of later.