Annulering bedevaarten

Geen bedevaarten naar Lourdes in de zomer van 2020

De verantwoordelijken van de Lourdesbedevaarten in ons land hebben beslist alle bedevaarten die tot eind augustus gepland waren, af te gelasten. Omwille van de coronapandemie worden alle bedevaarten naar Lourdes, die tot einde augustus 2020 gepland waren, afgelast. Dat hebben de dertig Belgische bestuurders van de Lourdesbedevaarten gisteren, donderdag 23 april, in een videoconferentie beslist. Voor de periode daarna wordt later een beslissing genomen, afhankelijk van de ontwikkeling van de pandemie.

De precaire gezondheid van veel mensen die naar Lourdes reizen, is de belangrijkste reden voor deze beslissing, die pijnlijk maar noodzakelijk is, zegt Jos Daems, voorzitter van de Federatie van Bedevaarten uit de Benelux. Door de beslissing ruim voor de vertrekdatum te nemen, zijn de financiële gevolgen voor de betrokken organisaties nog niet al te groot.

Getekend,
  • Federatie van Bedevaarten uit de Benelux
  • Belgische Hospitaliteit Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes
  • Bisschoppenconferentie van België

IPID – Brussel, vrijdag 24 april 2020