trein-zieken

De meeste zieken zullen met de TGV vanuit Tourcoing reizen.

Hoe kom ik in Tourcoing?

  • Liftbussen brengen de zieken de ochtend van vertrek naar het station van Tourcoing. We zieken met TGV-opstap autocar wpvoorzien een opstapmogelijkheid in de buurt van Baarle en een in de buurt van Antwerpen. Enkele verpleegkundigen, verzorgenden en brancardiers wachten je op en helpen jou en jouw bagage op de bus.
  • Bij aankomst in Tourcoing helpt men jou met jouw handbagage uit de bus en in de trein. De bagage die je tijdens de reis niet nodig hebt, wordt door onze vrijwilligers in de trein geladen.

Gedurende de reis

zieken met TGV-in de trein wp
  • Gedurende de ganse reis is er begeleiding door een dokter, verpleegkundigen en andere vrijwilligers die ervoor zorgen dat je reis zo comfortabel mogelijk verloopt.
  • Voor eten op de trein moet jezelf zorgen.  Wij voorzien water en indien mogelijk ook koffie of thee.

 

De aankomst in Lourdes

zieken met TGV-valiezen in station wp
Bij aankomst ’s avonds in Lourdes word je met je handbagage uit de trein geholpen door brancardiers uit Lourdes.  Ze brengen je naar speciaal uitgeruste autocars die je naar het onthaalcentrum “Accueil” rijden. De overige bagage en het materiaal van onze bedevaart worden met vrachtwagens naar het Accueil gebracht waar onze mensen ervoor zorgen dat je er zo vlug mogelijk over kunt beschikken.
rode pijl rechts

terug naar pagina “zieken met verblijf in Accueil”