ambulancebus

De reis met de ambulancebus

  • zieken ambulancebus-lift wpOnze medische dienst bepaalt wie er met deze autocar meereist. Het is voorbehouden voor liggende zieken, zwaar zorgbehoevenden, eventueel hun partners en enkele anderen.
  • De ambulancebus is een speciaal uitgeruste autocar; ze beschikt over een groot gehandicaptentoilet, een klein keukentje, maximum 10 ligbedden, enkele plaatsen voor vaste rolstoelen en gewone plaatsen.
  • Ze vertrekt in de namiddag. Er zijn twee vertrekplaatsen voorzien: een in de omgeving van Baarle en een in de buurt van Antwerpen. Op deze vertrekplaatsen is opvang voorzien voor de zieken en hun begeleiders die ze brengen. De bus rijdt de hele nacht en komt de volgende dag ’s morgens te Lourdes aan.
  • zieken ambulancebus-binnen wpDe zieken worden gedurende de reis bijgestaan door een dokter en een zestal vrijwilligers (verpleging-verzorging-brancardiers) De zieken zorgen zelf voor een lunchpakket voor de heenreis. Koffie/thee en water zijn beschikbaar op de bus.
  • De terugrit vertrekt ’s avonds na het avondmaal om ’s anderendaags in de vroege namiddag toe te komen in België en Baarle. Lunchpakket voor tijdens de reis wordt voorzien. Personen die zieken komen afhalen, kunnen contact opnemen met een busverantwoordelijke om bij benadering het aankomstuur te kennen.

rode pijl rechts

terug naar pagina “zieken met verblijf in Accueil”