17-23 juli 2020 digitale diocesane bedevaart

Beste bedevaarder, beste medewerker,

Net als ieder van jullie betreuren wij het feit dat we dit jaar niet op bedevaart kunnen gaan naar Lourdes. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de bedevaarten van de bisdommen Brugge, Gent en Hasselt. We willen jullie echter niet loslaten en bedachten met de bedevaartdirecties een alternatief. En natuurlijk hopen we dat we volgend jaar opnieuw op de trein, de ziekenbus of het vliegtuig kunnen stappen om richting Lourdes te reizen. Onze bedevaart in 2021 gaat door van 16 tot 22 juli.

Maar nu even terug naar 2020. Van 17 tot en met 23 juli zouden we in Lourdes geweest zijn. Op die dagen willen we jullie een DIGITALE BEDEVAART aanbieden. We hebben op diverse plaatsen aan Lourdesgrotten gefilmd, met medewerkers van de diocesane bedevaarten van Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt. Samen bieden we jullie diverse gebedsdiensten, een kruisweg, een eucharistie en een muzikale ode aan Maria aan. Tussendoor klinken ook enkele getuigenissen van bedevaarders en vrijwilligers.

Concreet: elke dag – van 17 tot 23 juli – zal er een filmpje te zien zijn dat je rechtstreeks kunt vinden via de link op www.lourdesbedevaartonline.be. Ook in de dagelijkse nieuwsbrief van Kerknet wordt elke dag de digitale bedevaart aangekondigd.

We nodigen je uit om biddend en zingend de bedevaart mee te maken vanop afstand, en toch zullen we zo elkaar nabij zijn. We vieren verbonden met Maria, onze Moeder, en samen met de heilige Bernadette. Bedankt dat jij erbij wilt zijn!

We wensen jullie een fijne zomer, in goede gezondheid, en kijken ernaar uit jullie volgend jaar terug te zien.

Hartelijke groeten,

Christa Damen, voorzitter

namens het bestuur