Bart Peeters “Vóór de zon weer opkomt”

Bart Peeters, kleinzoon van oud-brancardier Staf Van Boeckel uit Lier, schreef een liedje in deze donkere coronatijden. Hij schrijft hierover zelf:

“Het liedje gaat over mijn opa zaliger, een goedlachse man die steeds weer hoop vond, ook al werd hij opgepakt als strijder in het burgerverzet tijdens WOII, met alle gevolgen van dien. Mijn broer en ik gingen hem wel eens assisteren, toen hij zich inzette als brancardier voor de Diocesane-bedevaarten naar Lourdes, om Onze Lieve Vrouw te bedanken dat hij nog leefde. Hij begon daar meteen na de oorlog mee, en hij hield het vol tot aan zijn dood. De ‘papy’ mocht overal door in Lourdes, zijn toverspreuk was: “J’ai brancardier”. Hij bedoelde natuurlijk “Je suis brancardier”, maar zijn charisma oversteeg de Franse grammatica. Ik wilde dit liedje al heel lang maken, dit leek me het geschikte moment”

Hij kwam er mee op TV in het programma “vandaag”: klik hier